Billeasing og releasing

De fleste kender til billeasing, men kun de færreste kender til releasing. Billeasing har i mange år været anvendt både i erhvervslivet men også blandt private, der leaser en ny bil i en aftalt periode, som normalt løber i 1-3 år.

Når leasingperioden er slut, så afleverer man bilen tilbage til leasingselskabet, og man kan eventuelt indgå en ny leasingkontrakt på en ny bil. Releasing er næsten det samme som leasing, idet der blot er tale om en brugt tidligere leaset bil, som leasingkunden får råderetten over.

Bilen er få år gammel og i god og funktionsmæssig stand, således leasingkunden for et nedsat beløb kan lease denne bil, således leasingselskabet slipper for at sælge bilen og opnå et værditab. Dette arrangement med releasing er ofte en stor fordel for begge parter, da bilen dels kan være udmærket at køre i, og leasingkunden slipper for alle udgifterne til service og reparation.

Leasingkunden er glad for at have en god bil til en fast lav månedlig ydelse, og leasingselskabet er glad for at få en fast månedlig indkomst på denne specielle form for billeasing.

Den månedlige ydelse ved releasing

Hvis bilen netop er tilbageleveret af en leasingkunde efter 3 års billeasing, så kan det bedst betale sig for leasingselskabet at give bilen et ekstraordinært eftersyn, således bilen både er efterset, rengjort og istandgjort, så den præsenterer sig som en flot nyere bil i god stand.

Derved kan man nemmere forsvare en høj månedlig leasingydelse til kunden, der jo gerne vil køre i en elegant men brugt og velkørende bil. Det er temmelig nemt at beregne den nye korrigerede leasingydelse på bilen, idet man blot ansætter bilens anslåede brugtværdi i leasingselskabets beregningsmodel, og hvis bilen er faldet med eksempelvis 50 % til halv pris, så vil den nye leasingydelse naturligvis også kun blive på 50 % af prisen for at lease den tilsvarende bil som ny.

Billeasing af nyere Audi

Audi og andre luksusbiler er fremstillet af kvalitetsmaterialer, så disse biler med god vedligeholdelse skal kunne holde til mange års brug, så derfor sker der ikke noget ved at lease en nyere Audi, idet bilen generelt set stadig burde være flot og velholdt samt velkørende og elegant, og man kan med samme budget dermed finde en større men brugt bil at release frem for at lease en helt ny bil.

Audi’s hjemmeside fremgår en beregningsmodel, der nemt viser de mulige modeller ud fra en fast månedlig leasingydelse. Selvom man derfor vælger at lease en brugt bil, så opnår man stadig samme fordele som leasing af ny bil, idet man slipper for udgifter til service og reparation på bilen.

 

Send a Comment