Gennemgang af bilens stand

Når man køber en bil, så ønsker man i de fleste tilfælde at gå bilen igennem, således man som køber sikrer sig, at bilen er i god stand, samt hvilke udgifter man må påregne, såfremt bilen har skader eller alvorlige defekter, som skal udbedres. Hvis man er hos bilforhandleren og skal købe en helt ny bil, så er det normalt kun nødvendigt med en køretur, således man føler sig tryg og sikker ved bilhandlen. Men såfremt man som køber skal investere i en brugt bil, så bør man både kigge bilen ordentligt igennem samt tage en køretur i bilen, før man er klar til at forhandle bilens pris med sælger. Under selve kørslen bør man kontrollere bilens styre- og bremseegenskaber, som begge skal være i orden. Bilen bør også have en god acceleration samt en stabil motor, og gear samt kobling bør også virke uden problemer. Her kommer en gennemgang af de mest almindelige ting, som køberen skal lægge mærke til ved gennemgangen af en brugt bil. Hvis man ikke selv er bilkyndig, bør man medbringe en bilkyndig ven, som kan rådgive og vejlede dig til en fornuftig bilhandel.

Grundigt tjek af bilens stand

Disse punkter bør alle tjekkes af, før man forhandler den endelige pris med sælger. En køber kan stadig lave en god handel, såfremt køber modtager et rimeligt prisnedslag for de punkter, som bør være i orden til den forlangte pris. Såfremt alle tingene er helt i orden bortset fra bilens slidte dæk, så kan man eventuelt påpege dette og foreslå en passende rabat på prisen, som kan sække købers udgift til nye dæk. Selvom bilen er i perfekt stand er det naturligvis i orden at komme med et lavere købstilbud end den annoncerede pris, men sælgeren har lettere ved at afvise køberens lave prisforslag.

  • Styretøj (kontrollér for ratslør samt styrekugle og hjulophæng)
  • Bremsere (både bremseskiver, bremseklodser samt bremserør)
  • Lygter (både almindelige lygter, blinklys og bremselygter)
  • Dæk (tjek mønster samt tykkelsen af slidbanen)
  • Undersøg om bilen spilder olie eller vand (Kan ofte ses efter få minutter i tomgang)
  • Undersøg om bilen spilder bremsevæske (træd bremsepedalen i bund og tjek under bilen)
  • Tjek bilen for rust især på vanger og andre bærende dele
  • Lyt til bilens motor, som skal lyde ensartet og spinde i tomgang
  • Tjek bilens termometer efter prøveturen, idet den ikke bør blive meget varm efter en kort tur
  • Tjek bilens kørte km samt bilens årgang

Forhandling af bilens pris

Når I har gennemgået bilen detaljeret og kommet igennem alle punkterne, så kan du ofte komme med et lavere købstilbud, eller du kan acceptere prisen, såfremt sælger vil bringe de fundne fejl i orden indenfor kort tid. Inden du forhandler prisen på bilen, så bør du have sammenlignet priser på tilsvarende biler på internettet, således du nemmere kan sammenligne pris og årgang.

 

 

Send a Comment