Bliv klogere på privatleasing

Skal du have ny bil? Så kan det være, du har overvejet, om du frem for at købe bil i stedet skal lease. Privatleasing har mange fordele, men det kan være svært helt at finde ud af, hvad der er op og ned, hvis det ikke er noget, du har prøvet før. For hvad er privatleasing egentlig? Helt kort forklaret, så lejer du en bil på en månedlig ydelse i en given periode.

Det giver dig en frihed til at skifte bil lidt oftere, ligesom du ikke rammes af, at bilen mister værdi, som det ellers er tilfældet, når du køber ny bil. Biler er noget af det, der mister størst værdi hurtigst på markedet, og det gælder stort set fra du er trillet ud fra forhandleren første gang. Ved leasing ved du præcist, hvad du skal give hver måned, og du kan endda vælge at have services og andet inkluderet i aftalen.

Kend din egen kørsel

En af de ting, der har indflydelse på den månedlige ydelse, du betaler for at have bilen, er dit kørselsbehov. De fleste har nogenlunde en idé om, hvor meget de kører, og derfor kan prisen da også afstemmes efter dette. Hvis du en enkelt måned skulle ske at ramme over det behov, kan der sagtens reguleres, så du stadig kan nå til de ting, du skal – uden du skal tænke på, du er forbudt at gøre det fra leasingfirmaets side.

Du vil i udgangspunktet aldrig have uforudsete udgifter, når du leaser en bil. Ved reparationer og services er du dækket gennem aftalen, så selvom der skulle være en advarselslampe, der begynder at lyse på instrumentbrættet, bliver det dækket hos mekanikeren. Du kan desuden vælge, om du er interesseret i at tilkøbe forskellige former for forsikringer, der er relevante for dig, der leaser en bil – det kan gå hen at være en god idé.

Send a Comment