Privatleasing er måske den bedste løsning

Når man skal anskaffe sig en bil, så opstår der jo de 3 muligheder:

  1. Leje en bil
  2. Lease en bil
  3. Købe en bil kontant eller på afbetaling

Hvilken løsning er den bedst i din situation? Generelt set bør man kun anskaffe sig en bil, såfremt man har et stort kørselsbehov enten som privatperson eller i sit firma. Mange gange kan man faktisk nøjes med offentlig transport kombineret med taxakørsel engang imellem, hvilket oftest er den billigste løsning. Men i mange andre tilfælde har man brug for at hoppe ud i bilen og køre nu, og det er normalt, hvis man har familie samt andre kørselsopgaver, hvor der måske slet ikke findes offentlig transport. Hvis kørselsbehovet kun opstår et par gange om måneden, så kan man ofte leje en bil, men i de fleste situationer skal man have adgang til en bil næsten hver eneste dag, så her er det nødvendigt med en bil til persontransport, indkøb samt andre presserende opgaver. Det reelle valg står derfor mellem bilkøb eller privatleasing.

Hvornår skal man købe eller lease bil?

Generelt set er det billigst i det lange løb at købe en bil, men det kræver ofte, at man skal kende sit behov for bil de kommende 3-5 år ud i fremtiden, hvilket ikke er muligt for mange mennesker. Såfremt man har et varierende job eller hvis man ikke kender sin familiemæssige situation, så kan det være yderst praktisk at blot foretage leasing af bil, idet man dels undgår at binde mange penge i bilen, samt man slipper for at skulle sælge bilen senere med et tab, og man kan altid opsige leasingaftalen eller skifte til en anden model, som passer bedre i din nye situation. Endeligt opnår man den luksuriøse fordel, at man slipper for irriterende værkstedsbesøg og regninger på reparationer, idet man altid er kørende i den nyeste bil med de smarteste faciliteter. Det er faktisk også en likviditetsmæssig fordel, at man ved privatleasing kender sine faktiske udgifter, således man lettere kan holde sit månedlige budget og slipper for ubehagelige ekstraudgifter, som mange bilejere har. Prisen for denne frihed er en lidt højere pris hver måned ved privatleasing, hvilket ofte er en lille pris at betale for de mange fordele. I de seneste par år har den lave rente gjort det yderligere fordelagtigt med privatleasing af bil, idet man nu således kan vælge super lækre biler i en prisklasse, som man ikke før havde råd til. Men såfremt man kender sit kørselsbehov de kommende år, så vil det nok være bedst og billigst at købe en bil kontant eller på afbetaling og beholde bilen i en længere årrække, før den skal udskiftes til en nyere model.

Hvor får man mest for pengene?

Selve prisen på privat bil leasing svinger ikke så meget mellem de enkelte bilforhandlere, da leasingydelsen ofte hænger sammen med salgsprisen på bilen, men undertiden kan man finde specielle leasingtilbud privat, og man kan eventuelt samle inspiration og priser hos bilproducenten Hyundai, som jo netop er kendt for at lave gode biler til yderst billige og meget konkurrencedygtige priser. Hyundai har både små og økonomiske biler til personer med et mindre kørselsbehov, men de har også store og luksuriøse direktørbiler samt kraftige firehjulstrækkere, så mange kan nu billigt anskaffe sig en god bil med privatleasing.

 

 

Send a Comment