Hvilket billån skal man vælge?

Bilhandlerne er klar over, det nu er købers marked i øjeblikket, og konkurrencen mellem bilforhandlerne er større end nogensinde før. Derfor bør bilkøberne grundigt tjekke de forskellige tilbud, således man kan sammenligne totalprisen for de forskellige billån. Man kan jo variere udbetalingens størrelse, lånets løbetid samt vælge låntypen, som kan være fast eller variabel rente. De forskellige bilforhandlere og andre finansieringsinstitutter har forskellige regler for, hvordan et billån kan sammensættes, og dette kan være afgørende for, hvor folk får lyst til at købe bil i fremtiden.

Hvilken slags billån bør man vælge?

Et billån minder meget om et huslån, da man jo netop forlanger en mindre udbetaling på varen, hvorefter man tinglyser lånebeløbet med pant i selve varen. Sikkerheden er derfor høj, således tabsrisikoen er meget lille, og derfor er det muligt at tilbyde meget billige og konkurrencedygtige billån med en rente tæt på 0 %. Bilforhandleren vil dels tjene lidt på salget af bilen, og derefter vil bilforhandleren eller hans finansieringspartner kunne tjene på det indgåede billån til dækning af restbetalingen på bilen.

Hvis man har råd til det, så bør man betale en høj udbetaling på dette billån og vælge en relativ kort afbetalingstid på lånet, idet man derved på få år står med en gældfri bil, og man er ikke gået glip af mange renter i banken ved at have brugt penge fra sin opsparing. Hvis man til gengæld har en moderat indkomst og rådighedsbeløb, så bør man vælge en lav udbetaling samt en lang løbetid for dette billån.

Det er næsten ligegyldigt, om man vælger fast rent eller variabel rente, men hvis man forudser en stigende rente på markedet i de kommende år indenfor lånets løbetid, så bør man naturligvis vælge et fast forrentet billån. Hvis man forventer en langvarig lav rente, så kan man roligt vælge variabel rente på sit billån, da renten vil følge markedsrenten.

Skal man vælge ny eller brugt bil?

Som tidligere omtalt, så er der kamp blandt bilforhandlerne om bilkøberne, så derfor prøver forhandlerne hele tiden at overgå hinanden med nye tiltag, og den slags kommer jo køberne til gode. Man burde måske overveje en Hyundai, næste gang man skal købe bil, da Hyundai Danmark på deres hjemmeside tilbyder fleksible billån til meget lave renter. Der er flere gode årsager til at købe bil hos en autoriseret Hyundai forhandler, da man her dels vil få garanti på alle biler, og man vil kunne få den attraktive finansieringsordning med en lav årlig rente på 2,5 %. Med denne lave rente bør man virkelig overveje en ny bil, da de månedlige afdrag næsten er de samme ved køb af en ny bil som på en brugt bil, hvilket skyldes den lave markedsrente.

 

Send a Comment