Tilfredse medarbejdere bør få en luksus firmabil

Erhvervslivet i Danmark har fornuftige betingelser sammenlignet med resten af verden, idet man betaler en lavere skat end personskatten i landet, og man har fuld fradragsret på alle firmarelaterede udgifter.

Derfor vælger mange firmaer at give både direktører og andre ansatte så mange frynsegoder som muligt, da man derved både opnår loyale, tilfredse og hårdtarbejdende medarbejdere, og desuden kan man lade staten betale en del af udgifterne på en kostbar luksus firmabil gennem selskabsskatten. Her kommer der tips og tricks til at finde en passende firmabil på attraktive vilkår.

Vælg leasing eller køb af firmabil

Mange firmaer foretrækker at lease en firmabil, da der absolut er mange fordele ved leasing, men andre vælger at købe en firmabil kontant eller på afbetaling, idet denne løsning giver mest bil for pengene, såfremt man har planer om at beholde samme bil i en længere årrække.

Derfor gælder det om at undersøge transportbehovet, idet man ved leasing naturligvis kan udskifte bilen med regelmæssige mellemrum til en mere passende model, mens man ved køb bør finde en stor nok firmabil, der er fleksibelt indrettet, så den kan varetage transportbehovet i mange år fremover.

Efter nogle år må man som bilejer påregne varierende udgifter på bilen til service og reparationer, mens man ved leasing kan se bort fra disse udgifter, og ved leasing kan man nemmere overskue budgettet for firmabil, idet man hver måned blot betaler en fast leasingydelse, hvorefter man frit kan anvende bilen. Hvis man foretrækker ofte at udskifte bilen til en ny model, så er leasing absolut at foretrække, men såfremt man vil beholde samme bil i mindst fire år, så kan det bedst betale sig at købe en firmabil, selvom udgifterne til denne kun kan fradrages på skatteregnskabet med en procentdel hvert år.

 

Mest fordelagtigt med en dyr firmabil

Det kan faktisk bedst betale sig for firmaer at anskaffe en firmabil af høj kvalitet med mange moderne faciliteter, selv om bilen måske koster mange 100.000 kr., idet firmaet derved nemmere kan forkæle sine trofaste medarbejdere med et kørselsbehov i firmaregi med en komfortabel firmabil, så firmaet kan forvente en stabil arbejdsindsats fra disse medarbejdere, og firmaet kan endda overveje flex leasing, hvor den ansatte betaler en del af leasingudgiften mod at få råderetten over bilen udenfor arbejdstiden.

I de fleste tilfælde er firmaet positivt indstillet for denne løsning, da firmaet dels slipper billigere hver måned i leasingydelse, og medarbejderen får en luksusbil stillet til rådighed for et mindre beløb hver måned. På Audis hjemmeside kan man enkelt flytte en markør blandt Audis modeller, hvorved man kan se leasingydelsen og nyprisen på hver enkelt bil, og hvis bilens beskatningsgrundlag (pris) er 500.000, så kan man altså vælge en lækker Audi Q5 eller A5, som er yderst rimelige bud på en tillidsvækkende firmabil, der effektivt i mange år fremover kan klare transportopgaver både i firmaet samt som privat personbil.

Den totale månedlige leasingudgift vil blot være omkring 4.600 kr., som så skal fordeles mellem medarbejderen og firmaet, hvilket er rimelige beløb for begge parter for luksusbiler i denne prisklasse.