Erhvervsleasing giver firmaerne flest fordele

Leasing af biler har foregået i mange år, og det kan i mange henseender være en fordel for den enkelte bilist at lease bil, og især virksomhederne kan opnå mange fordele med erhvervsleasing. Men mange private personer har også behov for bil i hverdagen, så privatleasing bliver efterhånden mere og mere udbredt, selvom private kun opnår lidt fordele ved leasing. De grundlæggende fordele for generel leasing overfor køb af bil er, at man med leasing dels slipper for at have penge bundet i en bil, da man derved mister likviditet samt opnår risiko for værditab ved salg af bilen. En anden fordel ved leasing er, at man opnår bedre overblik for bilens økonomi, således man i forvejen kan budgettere med alle bilens udgifter, hvilket er nemmere for mange personer at efterleve.

Firmaers yderligere fordele med erhvervsleasing

For de fleste firmaer kan erhvervsleasing være en god idé, da man dels opnår de førnævnte fordele med likviditet, overblik og undgåelse af tab ved bilsalg, og derudover kommer de fordele, som kun firmaer kan opnå. Man kan nemlig fradrage samtlige leasingudgifter i regnskabet, så på den måde er det både billigt og risikofrit for firmaer at lease biler. Beregninger mellem erhvervsleasing og bilkøb viser, at firmaet mindst skal have en bil i 3-4 år, før det kan svare sig at købe en bil, og mange firmaer har ikke samme transportbehov hele tiden, så med et fleksibelt leasingselskab kan man som virksomhed altid ombytte den leasede bil til en anden og mere passende bil, som bedre klarer firmaets fremtidige transportopgaver. Hvis firmaet selv skal foretage køb og salg af biler, så vil der nemt gå en del penge tabt til handelsomkostninger og værditab, og alle disse bekymringer slipper man for med erhvervsleasing. Hvis virksomheden vælger at købe en bil frem for leasing, så er det også mere vanskeligt at afskrive bilen i firmaets regnskab, da dette skal foretages over en længere årrække med få procenter om året.

Privatkørsel ved erhvervsleasing

Flexleasing er både udbredt og populært, da man reelt splejser om bilens samlede leasingudgifter, således firmaet betaler sin del af bilens leasingudgifter, og den private medarbejder kan så nøjes med at betale resten af beløbet til leasingselskabet. Hvis man kører mange private kilometer, kan det ofte svare sig at have en firmabil, men hvis man kører mange kilometer for firmaet, som man i sin egen bil kan få skattefri kørselsgodtgørelse for, kan det ikke betale sig. Det skyldes den omstændighed, at staten beskatter bilens pris (beskatningsværdien) i stedet for kilometerne. Leasingselskaberne kan ligeledes opnå den fordel, at de betaler registreringsafgiften løbende og ikke på én gang, og endelig opstår fordelen, at man ikke beskatter eftermonteret ekstraudstyr på bilen. Når man skal vælge bil, så kan man ofte vælge blandt alle modeller, idet man generelt betaler 10 % af bilens nypris i førstegangsydelse ved leasingaftalen, hvorefter man betaler omkring 1 % af bilens nypris i månedlig leasingydelse. Derfor kan man lease biler meget billigt, men man bør ikke lease biler under 160.000 kr. i nyværdi, da man alligevel bliver beskattet af mindstebeløbet 160.000 kr. Hvis man vælger en autoriseret bilimportør med et bredt sortiment af kvalitetsbiler til konkurrencedygtige priser såsom Hyundai, så kan man lease nye biler til under 2.000 kr. om måneden og opefter. Man slipper for alle de udgifter, der normalt er forbundet med anskaffelse af ny bil, og man får finansiering, afskrivning, servicering samt reparation i én samlet månedlig ydelse og dermed fuldt overblik over, hvad udgifterne bliver hver eneste måned. Den månedlige ydelse inkluderer både service og garanti på bilen, og man kan normalt vælge blandt både nye og brugte biler, hvorefter man enes om en fleksibel erhvervsleasing aftale, som passer godt for begge parter hvad angår ønsket om førstegangsydelse, bilens kørte km, bilens restværdi mv.

 

Skriv en kommentar